Hager groepenkasten

hager-merk-groepenkast

Zeemanelektro installeert groepenkasten van alle A-merken zoals Hager ABB en Holec. Een merk welke altijd vernieuwd en topkwaliteit levert is Hager.

Al jarenlang is de VISION-groepenverdeler van Hager een vertrouwd gezicht in de meterkast van vele Nederlandse woningen; ruim 10 jaar geleden ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Sindsdien zijn ontwerp en installatietechnieken uiteraard aangepast aan de moderne tijd, maar de kenmerkende lichte kleur is gebleven.

Hager groepenkast bij nieuwegroepenkast.nu

Al jarenlang is de VISION-groepenverdeler van Hager een vertrouwd gezicht in de meterkast van vele Nederlandse woningen; ruim 10 jaar geleden ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Sindsdien zijn ontwerp en installatietechnieken uiteraard aangepast aan de moderne tijd, maar de kenmerkende lichte kleur is gebleven.

Naast het merk Eaton Holec is Hager één van de voorkeursmerken van Zeemanelektro. De monteurs van Zeemanelektro hebben een producttraining gehad bij Hager om alle voordelen van de kast bij u waarheid te laten worden.

Gemak: het buisinvoerstuk

Gemak bij montage en uitbreidingen hebben altijd centraal gestaan bij VISION. Het meest onderbelichte onderdeel van de groependeler van Hager is waarschijnlijk het multifunctionele buisinvoerstuk. Dit heeft als uniek kenmerk dat het afzonderlijk van de verdeler wordt gemonteerd, waardoor de installatiebuizen op de juiste plaats gemonteerd en bevestigd kunnen worden. Dit kan zonder dat de verdeler zelf al in de bouw wordt geplaatst. Hierdoor is de kans op diefstal van de verdeler tijdens de bouw uitgesloten.

Het buisinvoerstuk is geschikt voor zowel 16 als 19 mm buizen en standaard kunnen acht buizen worden ingevoerd. Is dit niet voldoende, dan kan een optioneel te leveren inzetstuk eenvoudig worden "ingeklikt", waardoor nog eens acht buizen van 16 of 19 mm kunnen worden ingevoerd.

Ook bij renovatie heeft dit buisinvoerstuk grote voordelen. Door het invoerstuk 180° te draaien kunnen de bestaande buizen op de achterwand blijven zitten. Het buisinvoerstuk wordt er eenvoudig "overheen geklikt". Ongeacht of er 16 of 19 mm buizen zijn gemonteerd.

Doordat in het buisinvoerstuk een 18-polige QuickConnect aardklem is opgenomen, kunnen zowel bij nieuwbouw als renovatie op eenvoudige wijze de aardverbindingen tot stand worden gebracht. Kwalitatief en snel en bij renovatie vaak met de (in de oude verdeler) aanwezige draadlengte.

De hoofdaarding kan op twee manieren worden aangesloten; door rechtstreeks de 4 mm blank vertinde aarddraad op het QuickConnect aansluitblok in te voeren of door gebruik te maken van de optioneel te leveren externe aardaansluiting.

Eenvoud: de installatieautomaten

In de VISION groepenverdeler worden automaten met de betrouwbare én snelle QuickConnect veerklemtechniek toegepast, waarmee de installatiedraden op een snelle en vooral bedrijfszekere manier worden aangesloten. Ook uitbreidingen zijn supersnel en eenvoudig te realiseren. QuickConnect is snel, betrouwbaar maar wat vooral belangrijk is, het is onderhoudsvrij door een vaste klemkracht, die zich aan de aderdoorsnede aanpast. Massieve bedrading wordt zonder gereedschap gemonteerd. Voor het demonteren of aanpassen van bedrading of voor het monteren van soepele bedrading volstaat slechts het insteken van een 2,5 mm schroevendraaier.

Naast het eenvoudig uitbreiden of aanpassen van de bedrading door de QuickConnect aansluittechniek, zijn de componenten door Removability eenvoudig te monteren én te demonteren, zelfs als ze gemonteerd zijn op een DIN-rail en aangesloten met een kamrail. Uitwisselen van een automaat is hierdoor kinderspel.

Fraai: labeling

Transparante coderingsstroken op de verdeler bieden plaats aan coderingsstroken, die eenvoudig op de PC te maken zijn met het gratis te downloaden coderingsprogramma Semiolog. Ook de componenten zijn afzonderlijk te coderen met een label achter een fraai transparant blauw kapje op het front. Zo ontstaat een keurig geheel voor in de meterkast.

Volledig: informatie eindklant

Voor de eindklant is een groepenverdeler een noodzakelijk, maar onopvallend onderdeel van de woning. Om de eindklant of bewoner bekend te maken met wat de verdeler doet en waar de componenten voor dienen, levert Hager bij elke groepenverdeler een handzaam boekje, dat met een meegeleverde clip op of bij de verdeler bewaard kan worden.

Ook staan in het boekje interessante uitbreidingsmogelijkheden, zoals een programmaklok, dimmer, meterkast-noodverlichting en huisautomatisering. Kortom, voldoende aanknopingspunten voor de installateur om meer omzet bij de consument te realiseren.

Kijk voor meer informatie over Hager groepenkasten op www.hager.nl