Elektra keuken

Wanneer u een nieuwe keuken koopt moeten er vaak elektrawerkzaamheden plaatsvinden. Dit kan zijn omdat u nieuwe apparaten aanschaft of omdat bestaande apparaten in de nieuwe keuken op een andere plek worden geplaatst. Zeemanelektro.nl kan er voor zorgen dat het elektrawerk voor uw nieuwe keuken op de juiste manier is aangesloten en u veilig gebruik kunt maken van uw nieuwe keukenapparatuur.


Nieuwe apparaten met hoge vermogens

Wanneer u een nieuwe keuken aanschaft worden er vaak extra elektrische apparaten geplaatst ten opzichte van uw bestaande keuken. De meeste huishoudens beschikken op dit moment vaak al over een vaatwasser en een combimagnetron, maar laten in hun nieuwe keuken bijvoorbeeld een oven of een Quooker bijplaatsen. Daarnaast maken velen tegenwoordig de overstap van het koken op een gaskookplaat naar het koken op een elektrische kookplaat.

Deze nieuwe apparaten hebben vaak een vermogen heeft van 2.000 Watt of meer en worden volgens de NEN 1010 geclassificeerd als zwaar apparaat. Dat betekent dat dit apparaat op een eigen eindgroep moet worden aangesloten in de groepenkast. In het geval van de elektrische kookplaat moet er een fornuisgroep of zelfs een krachtgroep worden geplaatst om deze veilig aan te sluiten.


Het elektra van uw keuken aanpassen of vernieuwen?


Aanpassen groepenkast

Omdat er vaak extra apparaten in de nieuwe keuken worden bijgeplaatst moet niet alleen de bekabeling worden aangepast, maar moeten er ook extra groepen worden geplaatst in de groepenkast om de nieuwe (zware) apparaten op aan te sluiten. Als deze apparaten op dezelfde groep worden gezet en vervolgens gezamenlijk worden aangezet zal de totaalstroom welke nodig is om de apparaten te laten werken groter dan 16 A zijn. Hierdoor zal er overbelasting ontstaan en zal uw hoofdzekering er dus uitslaan.

U kunt door de vakmensen van Zeemanelektro.nl uw groepenkast laten vervangen of uitbreiden voor de elektrische apparaten in uw nieuwe keuken. Wij zijn InstallQ erkend installateur en hebben zegelrecht bij alle netwerkbedrijven in Nederland. Daarom mogen wij alle werkzaamheden aan uw groepenkast uitvoeren en bent u bij ons verzekerd van een veilige aansluiting voor uw apparatuur.

Apparaten met hoge vermogens moeten op een eigen eindgroep worden aangesloten in de groepenkast. Wanneer dit niet gebeurt en er komt schade uit ten gevolge van een overbelaste eindgroep dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoed. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen nemen in hun voorwaarden op dat de elektrische installatie in een woonhuis dient te voldoen aan de in de NEN 1010 gestelde eisen.


Deskundig advies

Twijfelt u wat er nodig is om het elektra van uw keuken veilig en vakkundig te installeren? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De vakmensen van Zeemanelektro.nl zullen u dan vakkundig adviseren en samen met u meedenken om tot de voor u ideale oplossing te komen waardoor u veilig gebruik kunt maken van uw nieuwe keuken.