nen-1010

NEN 1010

Zeemanelektro is volledig elektrotechnisch erkend installateur, dit betekent dat wij aan strenge eisen moeten voldoen. De basis m.b.t. het installeren van elektrische installaties begint dan ook bij kennis over de NEN1010.

Altijd volgens de nieuwste norm.

Zeemanelektro installeert altijd volgens de nieuwste norm NEN1010, de laatste versie van de NEN1010 is gepresenteerd op 01 oktober 2015.

Naar verwachting worden de belangrijkste delen van deze nieuwe NEN 1010 – net als de vigerende editie van de norm – per 1 juli 2016 weer via het Bouwbesluit bij wetgeving aangewezen. Maar de nieuwe norm word nu al door Zeemanelektro toegepast, omdat hij beter aansluit bij de huidige stand der elektro-techniek en de eisen van deze tijd.

Wijzigingen nieuwe NEN1010 / 2015

Zo’n tachtig procent van alle rubrieken in de nieuwe norm is veranderd. NEN 1010 bestaat nu voor meer dan negentig procent uit mondiale laagspanningseisen, waarover ook binnen de EU overeenstemming is bereikt. Plus een aantal specifiek Nederlandse aanvullingen. Dit brengt naast vele kleine veranderingen ook ingrijpende aanpassingen voor de elektrotechnische sector in ons land met zich mee. De meest ingrijpende daarvan heeft betrekking op de elektrotechniek in onder meer ziekenhuizen. Maar ook in woonhuizen zijn belangrijke veranderingen doorgevoerd, zo is straks het toepassen van vier polige aardlekschakelaars in woonhuizen niet meer toegestaan.