Ratio Solar

Met de Ratio Solar laadpaal kunt u nu naast het laden van uw stroomnet ook laden op 100% zonne-energie opgewekt door uw zonnepanelen!


Gratis Ratio app

  • Inzicht krijgen in de actuele laadsessie;
  • Overzicht zien van je laadgeschiedenis;
  • Een kenteken koppelen aan de laadsessies;
  • De laadstand kiezen die bij je past. Heb je zonnepanelen en is het een zonnige dag? Kies dan voor de Pure Solar modus om 100% groen en kosteloos te laden. Vanuit het stroomnet laden of een combinatie van zonne-energie en stroom uit het net is natuurlijk ook mogelijk;
  • De lader vergrendelen of ontgrendelen;
  • Uitgesteld laden;
  • Kiezen voor de ‘Plug & Charge’ stand: zo kun je zonder pasjes of autorisatie simpel het laden starten!

Uw nieuwe elektrische laadpaal direct door ons laten plaatsen?


Dynamic Load Balancing

Bij veel stroom verbruik in huis gaat Ratio Solar laadpaal automatisch langzamer laden totdat er weer genoeg capaciteit is om volledig te gaan laden, hierdoor wordt u beveiligd tegen piekspanning en overbelasting van uw stroomnet thuis.


Laadopties

Naast Pure Solar (100% zonne-energie) is het ook mogelijk om op Smart Solar (deel zonne-energie & deel stroomnet) of enkel op Smart (100% stroomnet met Dynamic Load Balancing) of Basic (zonder Dynamic Load Balancing) laden, verschillende laadopties voor verschillende situaties zijn dus mogelijk met de Ratio Solar.


Minimale opbrengst

Zelfs bij minimaal aantal PV panelen of beschikbare zon laadt de Solar laadpaal al. De lader kan in de ‘Pure Solar’ stand 1 fase laden bij 1 fase zonnepanelen. Hierdoor is er in tegenstelling tot de meeste andere 3 fase laders niet 3 keer 6 ampère nodig (6 A per fase) maar kan er al geladen worden met 6 ampère over één enkele fase.Algemene specificaties

Afmetingen
40 x 25 x 10 cm
Laadkabel lengte
5,0 meter of 7,5 meter
Dynamic Load Balancing
Ja
Kleur
Zwart
Maximaal laadvermogen
22 kW
Stekker
Type 2
Opladen op zonnepanelen
Ja, Pure Solar (100% zonne-energie) mogelijk
Gratis Ratio app
Ja
Lader vergrendelen
Ja, in de app
Plug & Charge
Ja