Tesla gecertificeerd installateur

Een door Tesla gecertificeerd installateur is opgeleid voor het installeren van oplaadapparatuur van Tesla en houdt zich aan strenge kwaliteits-, vergunnings- en inspectievereisten. Met het oog op kwaliteitscontrole en servicedoeleinden verstrekken deze onafhankelijke installateurs mogelijk informatie aan Tesla over u en de installatie zodra deze is voltooid.


Hoewel er verschillende oplaadmogelijkheden zijn voor Tesla-eigenaren, kiezen de meeste eigenaren ervoor om hun auto thuis gedurende de nacht op te laden. Als u uw auto thuis optimaal wilt opladen, raadt Tesla u aan een Tesla Wall Connector bij uw parkeerplaats te laten installeren door een door Tesla gecertificeerd installateur.


Uw nieuwe elektrische laadpaal direct door ons laten plaatsen?


Hoe snel kunt u uw Tesla thuis opladen?

De laadsnelheid van uw Tesla is van drie factoren afhankelijk. De factor welke de minste stroom doorstuurt wordt de traagste verbinding genoemd en bepaalt in feite de maximale laadsnelheid van uw Tesla.

De drie factoren zijn:

 • De hoofdaansluiting van uw woning;
 • De Tesla Wall Connector;
 • Uw Tesla.

Hoofdaansluiting van uw woning

De meeste woonhuizen in Nederland geven een (verantwoord) oplaadvermogen van 11 kW. Dit is voldoende om uw Tesla thuis in één nacht op te laden.

De Tesla Wall Connector kan in specifieke gevallen of bij een beperkte capaciteit van het elektriciteitsnet ook worden geïnstalleerd met een stroomonderbreker voor een lagere stroomsterkte, zodat hij geschikt is voor bijna elke bestaande elektrische installatie. Het vermogen van de Tesla Wall Connector is afhankelijk van het elektriciteitsnet en de stroomsterkte.

Geschat vermogen in kW bij verschillende configuraties:
Maximale uitgangsstroom (A)
Vermogen bij 230 V, 1-fase (kW)
Vermogen bij 400 V, 3-fasen (kW)
32
7,4
22,1
25
5,8
17,3
20
4,6
13,8
16
3,7
11,0
13
3,0
9,0
10
2,3
6,9
8
1,8
5,5
6
1,4
4,1

Tesla Wall Connector

De Tesla Wall Connector kan een maximaal vermogen afhandelen van 22,1 kW. Dit betekent in praktijk dat de Tesla Wall Connector nooit het traagste component is in de thuislaadvoorziening.

Eigenschappen Tesla Wall Connector:

 • Tot 77 km aan bereik per uur opladen bij nieuwe auto's;
 • Type 2-kabel;
 • Maximaal 32 A uitgangsvermogen;
 • Ondersteunt 230 V, 1-fase en 400 V, 3-fasen aansluitingen;
 • Ingebouwde RCD Type A + DC 6 mA bescherming;
 • WiFi-connectiviteit;
 • 7,3 m kabellengte;
 • Goedgekeurd voor installatie binnen en buiten (IP55);
 • Frontplaat van gehard wit glas.


Uw Tesla

Wanneer een Wall Connector of Mobile Connector op de laadpoort wordt aangesloten, levert deze wisselstroom (AC) aan uw auto. Batterijen slaan energie op als gelijkstroom (DC). De boordlader die in uw Tesla is ingebouwd, zet de stroom om van wisselstroom naar gelijkstroom zodat de energie in de batterij kan worden opgeslagen. De capaciteiten van de boordlader verschillen per Tesla-model.

Maximale stroomsterkte en maximaal stroomverbruik, gebaseerd op onderstaande aangesloten voeding:
Uw keuze
Maximaal laadvermogen op basis van de capaciteit van de auto en de instellingen van de Wall Connector

230 V, 1-fase
400 V, 3-fasen
Model 3
7,4 kW (32 A)
11 kW (16 A)
Model S of Model X
7,4 kW (32 A)
16,6 kW (24 A)

Oplaadinstallatie voor thuis

Zeemanelektro.nl raadt u aan om uw Tesla in de nacht op te laden. In de nacht word er over het algemeen weinig energie gevraagd voor het huishouden en blijft er dus veel vermogen over om de Tesla te laden. Vooral in Nederland is dit van toepassing, omdat er hier het capaciteitstarief op hoofdaansluitingen van woonhuizen is.

Dit capaciteitstarief houdt in dat u aanzienlijk meer betaalt voor elke stap verzwaring van uw hoofdaansluiting. De meeste 3-fasen woonhuis installaties zijn door het netwerkbedrijf gezekerd op een waarde van 3 x 25 A. Wanneer uw Tesla in de nacht word geladen is het zelfs mogelijk om de Tesla op 3 x 20 A te laten laden.


Instellen van het juiste vermogen van het laden van een Tesla

Zeemanelektro.nl kan uw Tesla Wall Connector na installatie instellen op verschillende laadwaarden. Voor de meeste woonhuis installaties stellen wij de maximale laadstand in op 3 x 13 A of 3 x 16 A. Deze waarde is eventueel ook op een later tijdstip nog aan te passen.

De Tesla Wall Connector kan op een hoger vermogen laden tot wel 3 x 32A. Dit is meestal mogelijk bij bedrijven met een hoge aansluitwaarde van de hoofdzekering. Ook wanneer de Wall Connector bij een bedrijfspand wordt geplaatst controleert Zeemanelektro.nl of er nog wel voldoende reservecapaciteit beschikbaar is.


Hoe krijg ik de juiste Tesla Laad voorziening thuis?

De eerste stap is het aanschaffen van de Tesla Wall Connector. Deze zijn verkrijgbaar bij de Tesla Online Store. Eventueel kunt u de Tesla Wall Connector ook aanschaffen bij één van de Tesla Service Centers.

Na de aanschaf van de Tesla Wall Connector is het zaak om de juiste installateur in te schakelen voor het installeren van uw Tesla Wall Connector. Zeemanelektro.nl is een door Tesla gecertificeerd installateur. Door onze scholing in combinatie met de ervaring van de installatie van honderden laadstations bent u bij Zeemanelektro.nl zeker van de juiste installatie van een Tesla Wall Connector bij u thuis of bij uw bedrijf. Net zoals voor alle andere werkzaamheden kunnen wij voor het installeren van de Tesla Wall Connector u vaste scherpe prijzen aanbieden.

Nadat u akkoord bent met onze duidelijke en scherpe offerte kan er een afspraak worden gemaakt voor het installeren van uw Tesla Wall Connector. In grote lijnen bestaat de installatie uit het uitbreiden van uw groepenkast, het installeren van een kabel vanaf de meterkast naar de Tesla Wall Connector en het plaatsen/monteren van uw Tesla Wall Connector aan een muur of op een paal.