Garanties en voorwaarden voor installatie van uw laadpaal

U wilt zekerheid hebben wanneer u een laadpaal laat installeren. Een laadpaal is een product dat voor jaren mee moet gaan en hier mogen dan ook geen snelle gebreken in optreden. Op deze pagina informeren wij u over de garanties welke wij geven bij al onze installaties en de voorwaarden waartegen wij de laadpaal bij u thuis kunnen plaatsen.


Garantie op de gehele installatie

Zeemanelektro.nl stemt de gehele installatie vakkundig op elkaar af. Wij combineren onze laadpalen met A-merk groepenkast materialen op de door de fabrikant voorgeschreven manier. Omdat de installatie van uw laadpaal vakkundig gebeurt, zouden er geen problemen mogen optreden in uw installatie. Indien dat wel het geval is, moet dat ons probleem moeten zijn en niet dat van de klant.

Daarom biedt Zeemanelektro.nl 10 jaar systeemgarantie op al zijn installaties. Als er binnen deze termijn iets mis is met uw installatie hoeft u niet zelf te gaan zoeken naar de fout. Wij zorgen er weer voor dat uw laadpaal volledig werkt. Dit is uiteraard zonder extra kosten zoals inspectie- en voorrijkosten. De kans op fouten is klein, maar deze zullen niet voor uw rekening zijn.


Uw nieuwe elektrische laadpaal direct door ons laten plaatsen?


Garanties op de gebruikte materialen

Zeemanelektro.nl maakt alleen gebruik van de beste materialen voor laadpalen. Deze materialen worden geleverd met fabrieksgarantie, waardoor wij deze ook aan u als klant kunnen leveren. Indien er problemen optreden met de materialen kunt u contact met ons opnemen. Wij leggen dan het contact met de fabrikant om de defecte materialen te vervangen.

Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gegeven garanties op de gebruikte materialen voor uw installatie:

3 jaar (uitbreidbaar tot 5 jaar)
Ratio Solar laadpaal
3 jaar
EVBox Elvi laadpaal
3 jaar (uitbreidbaar tot 5 jaar)
Alfen UCI Eve Singe Pro-line laadpaal
3 jaar
EVHUB laadpaal
10 jaar
Materialen groepenkast
10 jaar (op de door ons geplaatste componenten)

Voorwaarden voor de garanties

In enkele gevallen kunnen de bovengenoemde garanties komen te vervallen. Dit gebeurt wanneer er sprake is van:

  • Een verwijtbare fout van de klant;
  • Natuurgeweld;
  • Het niet langer leverbaar zijn van het specifieke product.

Voorwaarden voor de installatie

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn heeft Zeemanelektro.nl een aantal voorwaarden voordat zij de installatie kunnen uitvoeren. Deze zijn:

  • Zeemanelektro.nl heeft een foto ontvangen van de plaats waar de laadpaal moet worden geplaatst en een foto van de huidige situatie in de groepenkast;
  • Eventueel afgesproken werkzaamheden welke door de klant zelf worden uitgevoerd (bijvoorbeeld het graven van een geul) zijn gereed op de dag van installatie van de laadpaal;
  • Indien de laadpaal door de klant zelf wordt geleverd is deze aanwezig op de dag van de installatie;
  • Indien er een kabel door de kruipruimte moet worden gelegd, dan is de kruipruimte op de dag van de installatie droog en goed toegankelijk voor de monteurs;
  • Onvoorziene schade welke niet voorkomen had kunnen worden (bijvoorbeeld het doorboren van een waterleiding) en de daaruit volgende kosten zijn voor de klant.