De omvormer, de brug tussen zonnepanelen en groepenkast

Zonnepanelen zetten de zonnestraling om in energie. De opgewekte energie is echter gelijkstroom, terwijl de apparaten in huis werken op 230 Volt wisselstroom. Hierdoor is de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt niet direct bruikbaar en moet deze worden omgezet. Daarom is een omvormer essentieel voor een zonnepanelen installatie.


De functie van de omvormer

Uw huiselijke apparaten worden gevoed met 230 Volt wisselstroom vanuit de groepenkast. Helaas komt dit niet overeen met de opgewekte energie van uw zonnepanelen. Deze wordt omgezet van zonnestraling naar gelijkstroom. Om deze energie bruikbaar te maken is een omvormer nodig. Deze omvormer, welke geplaatst tussen de zonnepanelen en de groepenkast, zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om naar 230 Volt wisselstroom, waardoor uw huiselijke apparaten er gebruik van kunnen maken.


Wilt u direct inzicht krijgen in uw mogelijkheden en potentiële besparing?


Welke omvormer heeft u nodig? Omvormers variëren in types en hebben verschillende maximale wisselstroom (AC) waardes. De AC-waarde geeft aan hoeveel energie de omvormer gelijktijdig kan verwerken. Aangezien elke zonnepanelen installatie uniek is, zijn er verschillende criteria om te bepalen welke omvormer geschikt is voor uw PV-systeem. U kunt hierbij denken aan: Het totale vermogen van uw zonnepanelen: Het bepaalt het totale opwekvermogen van uw installatie. De aanwezigheid van optimizers binnen uw PV-systeem: Optimizers kunnen de prestaties van individuele zonnepanelen optimaliseren. De ligging van uw zonnepanelen ten opzichte van het zuiden: De oriëntatie van de panelen beïnvloedt het opwekvermogen gedurende de dag. Onder andere deze factoren bepalen het totale opwekvermogen van uw installatie, waarop de keuze van de juiste omvormer gemaakt wordt. De maximale AC-waarde van de omvormer moet in de buurt liggen van het totale opwekvermogen van uw zonnepanelen. In het meest ideale geval zouden deze waarden gelijk zijn, maar dat is niet altijd haalbaar. Daarom wordt ook gekeken naar de dimensionering van de omvormer.


Sample text wordt gebruikt zodat je kunt zien hoe je nieuwe blocks eruit zien. Om de tekst te vervangen klik je erop en daarna druk je tegelijkertijd op CTRL en A op je toetsenbord om de tekst te selecteren. Daarna kun je een eigen tekst invoeren om de sample text te vervangen. Onze mooie content blocks maken het ontwerpen van prachtige websites super…