Aanleg eindgroep voor de wasdroger

Wanneer een apparaat een vermogen heeft van 2.000 Watt of meer wordt deze volgens de NEN 1010 geclassificeerd als zwaar apparaat. De wasdroger heeft dit hoge vermogen en dat betekent dat deze op een eigen eindgroep moet worden aangesloten in de groepenkast.


U kunt door de vakmensen van Zeemanelektro.nl een afzonderlijke eindgroep laten installeren ten behoeve van de wasdroger. Wij zijn InstallQ erkend installateur en hebben zegelrecht bij alle netwerkbedrijven in Nederland. Daarom mogen wij alle werkzaamheden aan uw groepenkast uitvoeren en bent u bij ons verzekerd van een veilige aansluiting voor uw wasdroger.

Een wasmachine en een wasdroger moeten ieder op een eigen eindgroep worden aangesloten in de groepenkast. Wanneer dit niet gebeurt en er komt schade uit ten gevolge van een overbelaste eindgroep dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoed. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen nemen in hun voorwaarden op dat de elektrische installatie in een woonhuis dient te voldoen aan de in de NEN 1010 gestelde eisen.


Uw zware apparaten veilig en vakkundig laten aansluiten?


Deskundig advies

Twijfelt u of u extra groepen nodig heeft? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. De vakmensen van Zeemanelektro.nl zullen u dan vakkundig adviseren en samen met u meedenken om tot de voor u ideale oplossing te komen waardoor u veilig gebruik kunt maken van uw (zware) apparaten.