Magnetron (combi) op eigen elektragroep

combimagnetron-aparte-elektragroep

Door de combinatie van een oven en een magnetron gebruikt een combimagnetron aanzienlijk meer stroom dan een normale magnetron. Omdat de meeste combimagnetronnen een hogere aansluitwaarde hebben als 2kW (2000 Watt) dienen deze apparaten op een afzonderlijke eindgroep in de meterkast op de groepenkast te worden aangesloten.

U kunt door de vakmensen van Zeemanelektro een afzonderlijke elektragroep laten installeren t.b.v. de combimagnetron, hiervoor bieden wij hieronder diverse varianten aan. Wanneer de elektragroep t.b.v. de combimagnetron d.m.v. een ymvk kabel vanaf de meterkast naar de kruipruimte geinstalleerd kan worden is dit minder werk als dat de bekabeling d.m.v. opbouw elektrawerk moet worden uitgevoerd.

Een combimagnetron en bijvoorbeeld een vaatwasser of stoomoven mogen niet samen op één elektragroep worden aangesloten, wanneer dit wel gebeurd en er komt schade uit ten gevolge van een overbelaste elektra eindgroep dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoed. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen nemen in hun voorwaarden op dat de elektrische installatie in een woonhuis dient te voldoen aan de in de NEN1010 gestelde eisen.

Afzonderlijke eindgroepen zoals voor de combimagnetron komen samen in de meterkast en dienen daar te worden aangesloten op een eigen installatieautomaat in de groepenkast.

De hieronder genoemde prijzen m.b.t. het installeren van een aparte eindgroep t.b.v. een combimagnetron zijn i.c.m. met het laten installeren van een nieuwe groepenkast, wanneer u nog vrije groepen heeft in uw bestaande stoppenkast/groepenkast dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen.

Vaste prijs
combimagnetron-aparte-elektragroep-kruipruimte_20160320212902

YMVK Kabel t.b.v. combimagnetron via de kruipruimte

Vaste prijs
combimagnetron-aparte-elektragroep-opbouw-elektrawerk_20160320212916

YMVK Kabel t.b.v. combimagnetron d.m.v. opbouw elektrawerk