Vaatwasser op eigen elektragroep

vaatwasser-aparte-elektragroep

Apparaten welke meer dan 2kW (2000 Watt) gebruiken moeten op een afzonderlijke eigen elektragroep in de meterkast worden aangesloten. Bijna alle vaatwassers behoren tot deze categorie.

U kunt door de vakmensen van Zeemanelektro een afzonderlijke elektragroep laten installeren t.b.v. de vaatwasser, hiervoor bieden wij hieronder diverse varianten aan. Wanneer de elektragroep t.b.v. de vaatwasser d.m.v. een ymvk kabel vanaf de meterkast naar de kruipruimte geinstalleerd kan worden is dit minder werk als dat de bekabeling d.m.v. opbouw elektrawerk moet worden uitgevoerd.

Een vaatwasser, wasmachine of wasdroger mogen niet samen op één elektragroep worden aangesloten, wanneer dit wel gebeurd en er komt schade uit ten gevolge van een overbelaste elektra eindgroep dan kan het zijn dat de verzekeringsmaatschappij de schade niet vergoed. Steeds meer verzekeringsmaatschappijen nemen in hun voorwaarden op dat de elektrische installatie in een woonhuis dient te voldoen aan de in de NEN1010 gestelde eisen.

Afzonderlijke eindgroepen zoals voor de vaatwasser komen samen in de meterkast en dienen daar te worden aangesloten op een eigen installatieautomaat in de groepenkast.

De hieronder genoemde prijzen zijn i.c.m. met het laten installeren van een nieuwe groepenkast, wanneer u nog vrije groepen heeft in uw bestaande stoppenkast/groepenkast dan adviseren wij u een offerte op maat aan te vragen.

Vaste prijs
vaatwasser-aparte-elektragroep-kruipruimte_20160320215506

YMVK Kabel t.b.v. vaatwasser via de kruipruimte

Vaste prijs
vaatwasser-aparte-elektragroep-opbouw-elektrawerk_20160320215814

YMVK Kabel t.b.v. vaatwasser d.m.v. opbouw elektrawerk